kapetanovic-rol-vaga_1.jpg

Miroslav Kapetanović je jedan prilično neobičan poduzetnik. Uvijek veseo, nasmijan a kad ga vidite u firmi, teško da biste na prvu shvatili da je baš on direktor iste. Običan, jednostavan čovjek koji je još 1995. godine pokrenuo "MIK-vaga" firmu koja je proširivanjem proizvodnog dijela posla, prerasla u "Rolvagu" te već godinama osigurava svojim klijentima najviše kvalitete usluga iz oblasti mjeriteljstva.

Rolvaga i Etirol

Mjerni uređaji iz ponude "Rolvage" pokrivaju skoro sve branše u industriji, istraživanju, hobiju i edukaciji. U usluge servisiranja i tehničke podrške nude i usluge redovnog održavanja uređaja, u garantnom roku i izvan njega, koristeći pri tome isključivo originalne rezervne dijelove i software a prema uvjetima proizvođača o opskrbi dijelovima. U širokom asortimanu nude laboratorijsku opremu, laboratorijske, trgovačke i industrijske te kolske vage, samoljepljive etikete za vage i sl.

Ipak, Kapetanovićeve ambicije nisu stale na ovome te je sa poslovnim partnerom pokrenuo još jednu firmu nazvanu "Etirol". Iako relativno nova tvrtka na bh. tržištu, dugi niz godina opravdava povjerenje brojnih klijenata kroz distribuciju termo etiketa gore spomenute partnerske tvrtke.

Naime, i "Etirol" je nastao kao produkt planskog proširenja kapaciteta koji je iskorišten za investiranje u domaću proizvodnju termo etiketa.

Ova tvrtka nastala je 2013. godine kao rezultat dugogodišnje distribucije etiketa kroz "Rolvagu". Nakon sticanja određenog broja klijenata, stvoren je Etirol d.o.o. "Nakon kupovine novih strojeva i počinjemo samostalno proizvoditi etikete. Nakon stabilizacije proizvodnje i otvaranja dodatnog tržišta kupujemo zemljište u Draževićima gdje je u tijeku i izgradnja proizvodnog pogona. Danas pak možemo reći da smo ostvarili početne ciljeve" ističe Kapetenović te dodaje da prva firma broji 10 a druga šest zaposlenih s planom zapošljavanja još nekoliko radnika u skorijem razdoblju. Kapetanović je posebno istaknuo još jednu osobu,  direktora "Etirola" Ivana Jakovića na koga je, kako kaže uz osmijeh, također jako ponosan i koji svakodnevno opravda ukazano mu povjerenje kao radnik ali i zet.

IMG_0182.jpg

Društveno odgovorno poslovanje

"Naša vizija je zadovoljan kupac jer smo mišljenja da je upravo to ključ opstanka i uspjeha na tržištu" poručuje Kapetanović koji je kao poduzetnik ali i čovjek poznat po društvenom odgovornom radu i poslovanju ali prije svega, njegovanju obiteljske tradicije i vrijednosti i kroz poslovni rad. Miroslavova desna ruka, šefica kako kaže ali i nasljednica je kćerka Ivana a najveća podrška supruga Marija. Ipak, posebno ističe unuka Luku kao trenutno najveću radost s kojim provodi sve slobodne trenutke. Ipak, isto želi i nastoji omogućiti i svojim radnicima. "Ja sam katolik, i kakav bih vjernik bio da moji radnici rade dok se ja molim. Kod nas je cijeli vikend neradni a subota posebno plaćena ukoliko je neki posao baš žuran, što je iznimno rijetko jer su se svi naši poslovni partneri, klijenti, navikli  odavno na ovaj princip rada i poštuju ga jer znaju da će sav potreban posao biti kvalitetno obavljen. Ljudi moraju imati vremena za sebe, za neke privatne obaveze koje ne mogu odraditi nedjeljom koja je sveti, neradni dan" ističe Kapetanović te dodaje kako su radnici najvrijedniji kapital, kako moraju biti poštovani i pravedno plaćeni.

IMG_0187.jpg

Politički agmažman

Pored svih poslovnih i privatnih obaveza Kapetanović je aktivan u crkvenoj zajednici (župa Svetog Ilije Kiseljak) te ga nerijetko možete vidjeti i kako pjeva u župnom zboru ali i sudjeluje u svim drugim aktivnostima.

Ove godine pak, odlučio se i društveno aktivnije angažirati te je njegovo ime (broj 24) na listi HDZ-a BiH-HSS Stjepana Radića za Općinsko vijeće izazvalo dosta pozitivnih reakcija.

"Politika me nikad nije zanimala ali sve ove godine imali smo iznimno korektnu suradnju s općinskom administracijom i kada je općinska razina vlasti u pitanju, za razliku od ovih viših, tu zaista nemam primjedbi. Drugi razlog mog prihvaćanja ponude za kandidaturom bio je motiv da sudjelujem u očuvanju ovog predivnog prostora koji nam je Bog dao, počevši od okoliša, uvjeta života, uvjeta poslovanja i prilika za radnike. Moramo nastaviti štititi naše ljude, prostor a ne prodavati ga u bescjenje" ističe Kapetanović te dodaje da nema političkih ambicija ali da mu je drago ako svojim imenom može motivirati nekoga da izađe na izbore odnosno dati svoj doprinos.

IMG_0188.jpg

IMG_0201.jpg

IMG_0206.jpg

artinfo.ba

 

Miroslav Kapetanović: Radnik mora biti cijenjen, plaćen i imati vrijeme za sebe

Miroslav Kapetanović je jedan prilično neobičan poduzetnik. Uvijek veseo, nasmijan a kad ga vidite u...

20 godina u službi Vašeg povjerenja

Još od davne 1995. godine nekadašnja MIK-vaga, a današnja ROLVAGA, osigurava svojim klijentima...

ZAŠTO ODABRATI NAŠE TRGOVAČKE VAGE?

Uvođenje novih tehnologija i standarda na području maloprodaje hrane potiče tržište na...