"Begova čorba", koju su 50 kuhara i volontera pravili od ranih jutarnjih sati je teška više od 4.120 kg, a dosadašnji rekord je bio 4.026.

BEGOVA4.jpg

Garancije da je čorba kvalitetno izmjerena je dala firma Rol Vaga iz Kiseljaka, čiji su stručnjaci bili zaduženi za poštivanje standarda koje traži Guinness.

Građani su imali priliku obradovati svoje nepce "begovom čorbom", jer je napravljeno oko 15.000 porcija. Ostatak čorbe je doniran narodnim kuhinjama.
Odgovorni kuhar je član Udruženja kuhara BiH Zaim Merdan.

"Begova čorba" se kuhala u loncu prečnika dva i po, te jednog metra visine, zapremine 4.100 litara.

Recept za čorbu je 800 kg pilećeg mesa, 150 kg mrkve, 50 kg luka, pet kg bamije, 70 kg brašna, 15 kg peršuna, 75 litara ulja, 15 kg putera i pet kg začina.

Razlog što su izabrali "begovu čorbu" je što žele njegovati tradiciju bosanske kuhinje.

 
Miroslav Kapetanović: Radnik mora biti cijenjen, plaćen i imati vrijeme za sebe

Miroslav Kapetanović je jedan prilično neobičan poduzetnik. Uvijek veseo, nasmijan a kad ga vidite u...

20 godina u službi Vašeg povjerenja

Još od davne 1995. godine nekadašnja MIK-vaga, a današnja ROLVAGA, osigurava svojim klijentima...

ZAŠTO ODABRATI NAŠE TRGOVAČKE VAGE?

Uvođenje novih tehnologija i standarda na području maloprodaje hrane potiče tržište na...